Project

Gerealiseerde projecten
Virtueel Rhenen - Koningshuis

Werkgroep Virtueel Rhenen

Werkgroep Virtueel Rhenen …. maakt van historische illusie een virtuele werkelijkheid
In 2018 heeft de werkgroep Virtueel Rhenen, onderdeel van de Historische Vereniging, een bijdrage ontvangen voor het maken van een reconstructie van de stad rond 1700 waar je straks een wandeling kunt maken. Zo’n veertien jaar geleden is de werkgroep begonnen om Rhenen tussen 1650 en 1750 tot leven te brengen.

Stad komt tot leven
Nu nog op het beeldscherm van een computer, straks via een VR bril, komt de oude stad tot leven. Je wandelt door de oude Herenstraat, langs de oude Waag en het oude Stadhuis. In sommige gebouwen kun je ook even naar binnen. De keuze voor een wat ruime periode van honderd jaar bood de mogelijkheid meerdere historische gebouwen in de stad te plaatsen.

Koningshuis
Veel in Rhenen is verloren gegaan. Waaronder het Koningshuis, ooit gebouwd als zomerpaleis rond 1630 in opdracht van de ‘winterkoning’ Frederik de Vijfde van de Palts. Dat paleis is in 1812 afgebroken, maar sinds 2012 is het virtueel te bezoeken via de website www.stadrhenen.nl of in het museum het Rondeel. Straks in het nieuwe stadsmuseum Het Oude Raadhuis.

Foto: Zicht op het Koningshuis met Cuneratoren op de achtergrond © werkgroep Virtueel Rhenen